Hvilke metaller bruges der til smykkerne fra Nordahl Jewellery?

Smykkerne er fremstillet i ægte sterlingsølv. Når du køber forgyldte eller rosaforgyldte smykker, har de fået en overfladebehandling med 18 karat guld. Til Pierce52 serien er der anvendt 14 karat guld.

Alle smykkerne er stemplet med 925. Det vil sige, at det er lavet af 92,5% rent sølv, hvoraf de sidste 7,5% er andre metaller, som typisk vil være kobber. Du vil derfor være garanteret et ægte sølvsmykke, når du ser stemplet 925. Sølvet er sterlingsølv, som er det mest anvendte sølv til at lave smykker af.

Herunder kan du læse mere om, hvad de forskellige overfladebehandlinger betyder:

Rhodineret sølv adskiller sig fra almindeligt sølv, ved at være overfladebehandlet. Her får smykket et ganske tyndt lag hvidt rhodium på overfladen. Overfladebehandlingen forhindrer sølvet i at anløbe, altså at blive gråsort og få et antikt udseende. Ved denne behandling går der længere tid, før du skal rense eller pudse dit rhodineret sølv smykke.

Forgyldt sølv er også lavet af ægte sterlingsølv, men har fået en overfladebehandling af 18 karat guld. Dette gør det til et godt alternativ til ægte guld.

Rosaforgyldt sølv er ligeledes fremstillet i ægte sterlingsølv. De rosaforgyldte smykker har et lag af 18 karat guld på overfladen. Måden, hvorpå guldet får et rosa udtryk, skyldes, at der blandes kobber i guldet. Blandingen vil typisk bestå af 75% guld, 22,25% kobber og 2,75% sølv, når der er tale om et smykke med en 18 karat forgyldning.

Guld i 14 karat vil du kunne finde i smykkerne fra serien Pierce52. Guld er et ædelmetal og dets renhed kan vurderes ud fra antallet af karat. Jo højere karat der er, jo større renhed har guldet. Guld er kendt for sin holdbarhed, men skal ligeledes også vedligeholdes og plejes. Se eventuelt vores guide smykkepleje.

 

Hvor lang tid holder overfladebehandlingen?

Der kan være meget stor forskel på, hvor lang tid der går, før overfladebehandlingen slides. Det afhænger blandt andet af, hvor ofte smykket bliver brugt, og hvilken type overfladebehandling der er tale om.

Slitagen er også meget individuel, da nogle mennesker har en bestemt syre i kroppen, der kan gøre, at overfladen på deres smykker slides hurtigere.

Du kan derfor opleve at smykkerne kan danne sin egen smukke patina, men når du synes smykket bliver for slidt, kan det overfladebehandles på ny. Henvend dig hos din guldsmed, som kan hjælpe. Find forhandler HER.

 

Hvilke sten bruges på Nordahl Jewellery smykker?

Hos Nordahl Jewellery anvender vi flere forskellige stentyper. Du kan læse om dem her:

Ferskvandsperle er en natursten med hvide nuancer. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Perlen siges at kunne berolige dig og mindske stress og aggressivitet. Den beskytter dig derved også. Den hjælper med at skabe klare tanker og forbedre balancen mellem dine følelser. Den styrker din intuition og hjælper til at forbedre kommunikationen.

Rhodonit er en natursten i lyserøde toner. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Stenen er kendt for at kunne hjælpe dig med at slippe fortiden og komme videre. Den kan hjælpe dig med at komme nemmere over hjertesorger og finde fodfæstet både fysisk og emotionelt. Stenen styrker dit selvværd og hjælper dig med at slippe tristhed og selvbebrejdelser.

Diamanten er et symbol på renhed og uskyld. Den er et kraftigt tegn på kærlighed, hvorfor den også oftest bruges i vielsesringe. Diamanterne hos Nordahl Jewellery findes i guldsmykkerne fra serien Pierce52.

Syntetisk kubisk zirkonia vil du primært kunne finde i sølvsmykkerne fra Pierce52. Kubisk Zirkonia er ikke en natursten, og vil derfor ikke have den store variation i udtrykket.

Granat er en natursten med rødlige og orange toner. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Granat siges at kunne både styrke og beskytte dig og er en sten, der er fuld af passion og livsglæde.

Jade er en natursten med grønlige og gullige nuancer. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Jade står for initiativ, fred og livsvilje. Den øger din evne til at huske og forstå drømme. Den hjælper dig også til at nå i mål med dine drømme, og er en god sten til at guide dig til at finde din vej i livet.

Chalcedon er en natursten med blålige nuancer. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Chalcedon er en lykkesten, der bringer held ind i dit liv. Den beskytter dig og giver dig evnen til at skelne. Den hjælper dig til at øge selvtilliden og tålmodigheden, så du kan gå gennem livet med rank ryg.

Onyx er en natursten og fås i både rødlige og sorte toner. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Onyx siges, at kunne beskytte dig mod dårlig energi og i stedet bringe den positive energi ind i dit liv. Den guider dig til at træffe de rigtige valg og beslutninger, og den hjælper dig med at tage ansvar. Den kan hjælpe dig med at få større kontrol over dine følelser og lidenskaber.

Grøn aventurin er en natursten med grønne nuancer. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Grøn aventurin er til dig, som vil tiltrække positive energier ind i kærligheden. Den siges at bringe held og lykke ind i livet på en balanceret og beroligende måde.

Rosakvarts er en natursten med lyserøde nuancer. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Rosakvarts er en rigtig kærligheds sten. Den repræsenterer kærlighed, ro og harmoni. Den hjælper dig til at tilgive og give dig en følelse af tryghed og ro. Nogle bruger også stenen som afskærmning af skadelige stråler fra fjernsynsskærme, telefoner og lignende.

Topaz er en natursten, der fås i både blå og rosa nuancer. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Topas er en sten der giver ro og klogskab. Den hjælper dig til at få et langt liv og beskytter dig mod fare og hjemve på rejser.

Peridot er en natursten med grønlige toner. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Hvis du trænger til en ny start, så kan peridoten hjælpe dig med at trykke på reset-knappen. Den hjælper med at helbrede og give slip på negative følelser som foragt og jalousi. Den giver dig et kærligt skub på vejen mod en ny begyndelse.

Peach moonstone er en natursten med ferskenfarvede nuancer. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Moonstone betragtes som en perfekt sten til ny begyndelser. Den er til dig, der har brug for indre styrke og personlig vækst. Du vil generelt opleve en følelse af ro og mindre stress og opnå en følelsesmæssig stabilitet.

Lavender quartz er en natursten med lilla nuancer. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Denne sten er kendt som en healingssten. Den hjælper dig igennem de udfordringer, du oplever, hvis du beder om det.

Smokey quartz er en natursten med brunlige toner. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Røgkvarts hjælper dig med at rense ud af fysiske og psykiske urenheder. Den vil kunne hjælpe dig med at rense sindet for negative tanker og modvirker angst og depression.

Quartz er en natursten med hvide toner. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Stenen siges at kunne hjælpe dig med at rense energierne og skabe mere klarhed. Den hjælper dig til at kunne kommunikere bedre og højne energien.

Malakit er en natursten med grønne toner. Fordi det er en natursten, kan farven variere, og hver sten vil derfor være unik i både farve og form. Malakit står for store transformationer. Den støtter og guider dig i en nødvendig forandring og hjælper dig til at fjerne blokeringer, dårlig energi og uhensigtsmæssige mønstre.